Preview Mode Links will not work in preview mode

På spaning innovation


Jun 21, 2018

Oljan är inte den enda av jordens resurser som börjar ta slut. Vi lever på en planet med begränsade tillgångar. En omställning till en cirkulär ekonomi ses av många som en lösning på resursbristen. Men vad innebär egentligen cirkulär ekonomi? Varför måste vi ha koll på cirkulära affärsmodeller och hur det går att tjäna pengar på dem? Och kan en liter vatten verkligen räcka för att producera ett kilo basilika?

I Innovation – en podd från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova – reder vi ut hur vi kan bygga en ekonomi som använder jordens resurser om och om igen.

Följ med på ett besök hos Sepehr Mousavi på Plantagon, ett företag som jobbar med urban odling utifrån en cirkulär affärsmodell. Lyssna också på samtalet med Per Klevnäs, partner på Material Economics som arbetar med klimat- och hållbarhetsstrategier, Döne Delibas, arkitekt och social hållbarhetsstrateg på ÅWL Arkitekter och Ingela Wickman Bois från nätverket Cradlenet. Samtalet leds av hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar.